به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، رسول ديناروند در گفتوگو با ايسنا، با اشاره به عزم وزارت بهداشت براي آغاز طرح تحول نظام سلامت از روز دوشنبه (پانزدهم ارديبهشت ماه) گفت: اساس اين طرح آن است که بيمار در بخش بستري هزينهاي بيش از 10 درصد پرداخت نکند. پرداختي بيماراني که از دفترچه روستايي برخوردار بوده و از طريق نظام ارجاع به بيمارستان مراجعه ميکنند، تنها پنج درصد خواهد بود.
وي با اشاره به هزينههايي که بيماران پيش از اين در مراجعه بيمارستانهاي تخصصي پرداخت ميکردند، افزود: بويژه در بيمارستانهاي قطب و تخصصي، داروها و وسايل پزشکي گران قيمت استفاده ميکنند؛ چرا که اقدامات تخصصي و فوق تخصصي انجام ميدهند تا روز پانزدهم ارديبهشت ماه بخش زيادي از پرداختي مردم صرف مابه التفاوتي قيمت وسايل و داروهايي خواهد بود که يا در فهرست تعهدات بيمه نيست يا قيمت آن بالاتر از قيمت پايهاي است که بيمه قبول داشته است.
ديناروند در اين باره افزود: اما از روز پانزدهم تمام اين موارد را خود بيمارستان بر عهده خواهد گرفت و در قبضي که براي بيماران صادر مي شود، ذکر ميشود که اين هزينهها از محل يارانه جبران شده است. جهت اجراي اين طرح، پيش پرداختي لازم به دانشگاهها ابلاغ شده و بودجه کافي را براي آغاز آن در اختيار دارند.
وي در پاسخ به سوالي درباره چگونگي انتقال نظرات و يا شکايات احتمالي مردم به مسوولان از نحوه اجراي طرح مذکور در بيمارستانها، گفت: به اين منظور در هر دانشگاه شماره اختصاصي اعلام خواهد شد. در وزارت بهداشت نيز شماره 1490 وجود دارد که مردم ميتوانند جهت انتقال نظرات يا شکايات، تقدير و تشکر از پزشکان و ... از آن استفاده کنند.
وي با بيان اينکه مطمئنا اين طرح روز پانزدهم آغاز ميشود، افزود: نميتوانيم شاهد باشيم دانشگاهي يا بيمارستاني در اجراي اين طرح سهلانگاري کند. البته وزارت بهداشت کمک ميکند که کسريهاي اعتباري دانشگاهها را جبران کند. بخشي از اين کسري اعتبارات پرداخت شده و بخش ديگر نيز از سوي بيمهها و وزارت بهداشت پرداخت مي شود، به طوري که تا پايان سال دانشگاهها در اين زمينه به نقطه سر به سر ميرسند. البته ممکن است در آغاز طرح نقاط ضعفي وجود داشته باشد که به تدريج برطرف خواهد شد.